Τοποθεσια - Κορυφαιοι προορισμοι

Κορυφαίοι Προορισμοί

Στην καρδιά της Σκύδρας, το σταυροδρόμι τριών Νομών, Νομού Πέλλας, Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, το πλήρες και μόλις ανακαινισμένο ξενοδοχείο Ηρώ σας περιμένει για να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Ένας χώρος φιλόξενος, ευχάριστος και χαλαρωτικός που υπόσχεται να κάνει τη διαμονή σας ανεπανάληπτη.
Από το ξενοδοχείο ΗΡΩ μπορείτε να κατευθυνθείτε άνετα και γρήγορα σε όλους τους κορυφαίους προορισμούς της περιοχής όπως χιιονοδρομικά, αρχαιολογικοί χώροοι και αξιοθέατα.

Παλαιός Άγιος Αθανάσιος

Δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα σε υψόμετρο 1.200 μέτρων.
O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος ή Τσέγανη είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν.
Περισσοτερα

Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν

Σε υψόμετρο 2300-2524 μ.
Η ψηλότερη κορυφή του Βόρρα είναι το Καϊμάκτσαλαν με ύψος 2.524 μέτρα ενώ κατά μια εκδοχή το όνομά της σημαίνει «λευκή κορυφή» όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία
Περισσοτερα

Χιονοδρομικό Σέλι

Σε υψόμετρο 1534-1900 μ.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 1534-1900 μ., στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας στο χωριό Σέλι, ένα από τα ψηλότερα χωριά στην Ελλάδα.
Περισσοτερα

Χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια

Σε υψόμετρο 1430-2005 μ.
Το χιονοδρομικό κέντρο "Πηγάδια" βρίσκεται σε υψόμετρο 1430-2005 μ. και συνδέεται με την πόλη με ασφαλτοστρωμένο δρόμο.
Περισσοτερα

Καταρράκτες Έδεσσας

Έδεσσα η πόλη των νερών.
Οι καταρράκτες της Έδεσσας έχουν το μοναδικό προνόμιο σε παγκόσμιο επίπεδο να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και μάλιστα να της έχουν δώσει και το όνομα.
Περισσοτερα

Λουτρά Πόζαρ

Ιαματικά λουτρά 37°C
Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση.
Περισσοτερα

Λίμνη Βεγορίτιδα

Η λίμνη της Μακεδονίας.
Η λίμνη Βεγορίτιδα ή Οστρόβου είναι η τρίτη μεγαλύτερη λίμνη σε έκταση της Ελλάδας. Έχει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα, καθώς διοικητικά ανήκει στους νομούς Πέλλας και Φλώρινας και στους Δήμους Αμυνταίου και Έδεσσας.
Περισσοτερα

Αρχαία Πέλλα

Το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος.
Η αρχαία πόλη της Πέλλας απλώνεται σε έκταση 4.000 στρεμάτων. Το νέο μουσείο αποτελεί μια μικρογραφία του αρχαιολογικού χώρου.
Περισσοτερα

Αρχαία Βεργίνας

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο της Βεργίνας είναι οι Βασιλικοί Τάφοι στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών.
Εκεί έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο με τα ευρήματα, ακριβώς δίπλα από τους τάφους, σκεπασμένο με χώμα, όπως ήταν και για τόσα χρόνια οι τάφοι.
Περισσοτερα